Cello leren spelen kan iedereen bij mij vanaf 5 jaar tot aan elke leeftijd. Het plezier in muziek maken staat daarbij voorop. Dat gaat  hand in hand met een goede technische basis, wat tijdens de lessen aan bod komt in de vorm van oefeningen, spelletjes en toonladders. Muzikale ontwikkeling hangt o.a. samen met een goed begrip van maat en ritme, daarnaast is er aandacht voor notenlezen. Uiteindelijk kan dat doorgaan tot het leren van intervallen, toonsoorten en harmonieën.
De ontwikkeling die je maakt in het cellospelen kan je in verschillende niveaus verdelen. Hier vind je enkele van die indelingen.

Samenspelen is leuk en leerzaam, dus stimuleer ik leerlingen om in een orkest te gaan of op andere manieren samen muziek te maken. Ook tijdens lessen zullen celloduo’s vaak aan bod komen.

Gedurende het jaar zijn er momenten om aan elkaar voor te spelen. Soms in klein verband, bijv. alle volwassenen (die willen) bij elkaar. Soms gekoppeld aan een “thema” zoals etudes, sinterklaas of een bepaald muziekboek.

Ik geef les in Leiden, Voorschoten en aan huis in de regio Leiden.

Het tarief voor de lessen is volgens het advies van de vrije kntv

Voor kinderen tot 21 jaar is dat € 36,75  voor een les van 45 min. Voor langere of kortere lessen gelden uiteraard andere prijzen. Dat is ook zo bij lessen aan huis of met BTW (boven de 21).  Een overzicht is hier te vinden.